Pentru SC OPEN TRAVEL SRL este foarte importanta protectia datelor cu caracter personal pe care ni le-ati pus la dispozitie.

Asa dupa cum cunoasteti, in data de 25 mai 2018, devine direct aplicabil, si in Romania, Regulamentul European 2016/679 privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (denumit in cele ce urmeaza „Regulamentul„).

Scopul principal al Regulamentului este cresterea nivelului de protectie a datelor personale (ale persoanelor fizice) si crearea unui climat de incredere, care sa permita fiecarei persoane (fizice) sa detina si sa exercite controlul efectiv, direct si prompt asupra prelucrarii propriilor date cu caracter personal.

Astfel, consideram ca este un moment potrivit sa va informam, despre cum va protejam datele dvs. personale, respectiv, despre cum ne insusim, aplicam si respectam prevederile Regulamentului, in aceasta privinta.

Prin urmare, va transmitem prezenta

 

INFORMARE catre CLIENTII PERSOANE FIZICE privind PRELUCRAREA DATELOR cu CARACTER PERSONAL

 

  • Datele personale prelucrate

Datele personale pe care le prelucram sunt, in principal, datele de identificare ale clientilor persoane fizice, datele demografice, de localizare sau orice (alte) date personale pe care le colectam direct de la clienti sau din alte surse (controlabile sau verificabile), atunci cand deveniti clientul nostru sau cand folositi serviciile noastre.

  • Scopurile in care prelucram datele personale

Prelucram datele personale, doar pentru scopuri legitime, precum acela de a va furniza servicii turistice personalizate (cu titlu de ex., transport, servicii de cazare si masa, asigurari medicale, alte servicii conexe,), intre care se numara si acelea de a primi de la noi oferte Last Minute si promotii turistice, de a va permite sa fiti la current, tot timpul, cu noutatile si noile destinatii turistice, respectiv, de a descoperi destinatii noi si incitante si de a va oferi recomandari si ponturi de locuri in care sa va petreceti vacanta sau timpul liber.

Pe de alta parte, mai prelucram datele dvs. personale, si pentru a va oferi, la cerere, asistenta cu privire la incheierea unei asigurari de calatorie (daca este cazul), pentru a va identifica prin intermediul mijloacelor de comunicare sau in sediile agentiilor SC OPEN TRAVEL SRL, in scop de marketing, pentru imbunatatirea si dezvoltarea produselor si serviciilor pe care vi le oferim si, nu in ultima instanta, pentru a preveni si combate fraudele sau activitatile de spalare a banilor, etc.

Prelucrarea datelor dvs. personale se intemeiaza intotdeauna, fie pe executarea contractelor incheiate de clientii nostril (persoane fizice), cu SC OPEN TRAVEL SRL, fie pe necesitatea de a respecta o obligatie legala imperativa, ori pe interesul nostru legitim sau un interes public major (cum ar fi, apărarea națională, ordinea publică sau siguranța națională), fie, dupa caz, pe consimtamantul dvs., daca v-ati manifestat optiunea expresa in acest sens.

  • Administrarea acordurilor exprimate de clienti. Posibilitarea schimbarii optiunilor

Pentru fi in masura sa va oferim servicii personalizate si cat mai apropiate de interesele dvs., prelucram, de regula, date personale care permit identificarea preferintelor si/sau a comportamentului dvs., inclusiv prin procese automate, care nu presupun interventia umana. Pentru acest tip de prelucrare, inclusiv in ce priveste comunicarile de marketing direct, vom tine intotdeauna cont de optiunile dvs.

Ca sa va asiguram un acces simplu, direct si facil, va rugam tineti cont de faptul ca aveti posibilitatea sa verificati si sa modificati oricand acordurile pe care vi le-ati exprimat, pana in prezent, in relatia cu noi, fie accesand site-ul nostru la https://opentravel.ro/, fie trimitand o solicitare la adresa: office@opentravel.ro, fie solicitand acest lucru, in scris, direct, la sediile oricareia din agentiile noastre, prin completarea, semnarea si depunerea unui formular special dedicate de verificare a situatiei – la zi – a acordurilor exprimate de dvs., cu privire la o anumita/-ite chestiune/-uni determinate.

  • Destinatarii comunicarilor noastre. Transferul de date catre operatori si destinatari, din Romania si din strainatate

In vederea prestarii de servicii cat mai competitive catre clientii nostri, pentru a executa tranzactiile pe care dvs. le initiati, pentru indeplinirea obligatiilor legale ce ne revin sau in alte scopuri legitime, va informam ca este posibil sa transmitem datele dvs. personale, dupa caz, catre autoritati publice, organe judiciare, consultanti externi, societati de asigurare, parteneri contractuali tour-operatori, alte societati de turism, alte entitati din SC OPEN TRAVEL SRL, imputerniciti catre care am externalizat furnizarea anumitor servicii si alte categorii de destinatari, din Romania sau din afara ei, ori din Uniunea Europena/Spatiul Economic European ori din afara acestora.

Cu toate acestea, in momentul si cu ocazia transmiterii/ transferului datelor dvs. personale, ne asiguram, intotdeauna si in mod permanent, ca instituim garantii adecvate pentru protejarea datelor dvs. personale de catre respectivii destinatari enumerati mai sus (spre exemplu, prin instituirea si agreerea unor clauze contractuale standard, implementarea si existenta unor reguli corporatiste obligatorii – corporate binding rules etc).

  • Prelucrarea securizata a datelor personale

Va informam ca datele dvs. personale vor fi prelucrate de catre societate, cu respectarea tuturor drepturilor persoanelor vizate, precum si prin aplicarea unor masuri tehnice si organizatorice imediate, complete si adecvate, pentru protejarea acestora impotriva accesului ilicit sau neautorizat.

Asemenea masuri pot consta, dar fara a se limita la, limitarea accesului (tertilor) la datele personale prelucrate, criptarea sau anonimizarea datelor, stocarea si/ sau arhivarea acestora, in medii securizate etc.

Pentru mai multe informatii privind masurile pe care subscrisa le aplica, pentru a va proteja datele personale, va rugam sa consultati “Politica privind Prelucrarea Datelor Personale”, care va fi disponibila incepand cu data de 25 mai 2018, accesand Sectiunea privind Prelucrarea Datelor Personale, de pe site-ul web al companiei https://opentravel.ro/

Incepand cu data de 25 mai 2018, prevederile prezentei Informari, care se completeaza cu dispozitiile Politicii privind Prelucrarea Datelor Personale” (care va fi disponibila incepand cu data de 25 mai 2018, accesand Sectiunea privind Prelucrarea Datelor Personale, de pe site-ul web al companiei https://opentravel.ro/), inlatura si abroga clauzele contractuale privind prelucrarea datelor personale, asa cum acestea sunt cuprinse in contractele, angajamentele, intelegerile si conventiile (inclusiv, orice alte documnte contractuale bilaterale, indiferent de denumirea acestora), semnate intre companie si clienti.

  • Perioada de prelucrare (si stocare) a datelor personale

Datele dvs. personale sunt prelucrate, pe tot parcursul relatiei noastre contractuale si, dupa finalizarea acesteia, cel putin pe perioada impusa de prevederile legale aplicabile in domeniu, inclusiv, dar fara limitare, la dispozitiile legale privind arhivarea.

  • Drepturile clientilor si modalitatile de exercitare a acestora

Pe langa drepturile dvs. existente (de care deja beneficiati in baza Constitutiei Romaniei si a legislatiei subsecvente), va informa ca, de la data aplicarii Regulamentului, beneficiati de drepturi specifice suplimentare, in ce priveste protectia datelor cu caracter personal, asa cum sunt acestea enumerate mai jos:

  • 1) Dreptul la informare– puteti solicita informatii, privind activitatile noastre de prelucrare a datelor dvs. personale

Acest drept include urmatoarele:

  • (a) dreptul de acces la datele prelucrate;
  • (b) dreptul de a fi informati cu privire la:
    • (i) scopurile prelucrarii,
    • (ii) categoriile de date personale prelucrate,
    • (iii) persoanele fizice vizate,
    • (iv) destinatarii sau categoriile de destinatari,
    • (v) perioada de stocare preconizata sau fixa,
    • (vi) sursa acestor date, precum si, acolo unde este cazul,
    • (vii) existenta unui proces de prelucrare si decizional automat;
  • 2) Dreptul la rectificarea datelor– va puteti rectifica sau modifica datele personale inexacte sau le puteti completa;
  • 3) Dreptul la stergerea datelor(„dreptul de a fi uitat„) – puteti solicita si obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora de catre noi nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;
  • 4) Dreptul la restrictionarea prelucrarii– ne puteti solicita restrictionarea prelucrarii, in cazul in care contestati exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;
  • 5) Dreptul de opozitie(la prelucrarea datelor) – puteti sa va opuneti, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;
  • 6) Dreptul la portabilitatea datelor– puteti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ati furnizat, intr-un format care sa poate fi citit, in mod automat, sau ne puteti solicita ca respectivele date sa i le transmitem unui alt operator;
  • 7) Dreptul de a depune plangere– puteti depune plangere, la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cu privire la modalitatea noastra de prelucrare a datelor dvs. personale;
  • 8) Dreptul de retragere a consimtamantului– in cazurile in care prelucrarea noastra se intemeiaza pe consimtamantul dvs., vi-l puteti retrage, oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte, doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;

Precizam ca in cazul exercitarii dreptului de retragere a consimtamantului (in cazul in care prelucrarea noastre se intemeiaza pe consimtamantul dvs.), vom opera imediat in sistemele noastre optiunea dvs. (de retragere a consimtamantului), insa, din motive tehnice si operationale, retragerea consimtamantului isi va produce efectele, in termen de maximum […] zile de la data primirii cererii dvs. de retragere.

  • 9) Drepturi suplimentareaferente deciziilor automate: ne puteti cere si obtine interventia umana, cu privire la respectiva prelucrare, va puteti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si ne puteti contesta decizia.

Va puteti exercita, foarte usor si facil, oricare din aceste drepturi (in mod individual sau cumulat, de la caz la caz), prin simpla transmitere a unei solicitari la sediul nostru din Strada Paleologu 7, Bucuresti, Romania sau prin e-mail, la adresa: office@opentravel.ro, ori telefonic la numarul: 0723290396.

Pentru orice nelamurire ne puteti contacta prin e-mail, la adresa: office@opentravel.ro, ori telefonic la numarul: 0723290396.

Nu in ultimul rand, va aducem la cunostinta ca informatii complete si permanent actualizate privind prelucrarea datelor personale le veti putea gasi, incepand cu 25 mai 2018, si pe site-ul nostru, la adresa office@opentravel.ro, precum si la sediul agentiei noastre.

De asemenea, ne puteti suna oricand si puteti cere mai multe detalii, utilizand oricare dintre datele de contact mentionate mai sus.